SSC Multi Tasking Staff (MTS) Exam Model Paper

Directions (Q. 01-05) : What will come in place of the question mark (?) in the following questions ?
01. 2.8 1.5 + of 250 = ?
(a) 24.2
(b) 24.02
(c) 42.2 (d) 2.42
(e) None of these

02.
32-7-21-14-11-14-11-7=?+21-13

(a)11-7 (b)12-7 (c)1-7 (d) 3-7 (e) None of These

04. 82 ×26 ÷ 82.4 = 8 ?
(a) 10.6
(b) 9.6
(c) 8.6
(d) 6.6
(e) None of these
05. 160% of 250 + ? = 120% of 400
(a) 160
(b) 40
(c) 80
(d) 120
(e) None of these
Direction (Q. 06-10): What will come in place of the question mark (?) in each of the following number series ?
06. 2 8 26 ? 242
(a) 78
(b) 72
(c) 82
(d) 84
(e) None of these
07. 3 4 12 ? 196
(a) 45
(b) 40
(c) 41
(d) 49
(e) None of these
08. 9 17 ? 65 129
(a) 32
(b) 24
(c) 35
(d) 33
(e) None of these
09. 7 13 ? 64.75
(a) 27
(b) 25
(c) 23
(d) 27
(e) None of these
10. 5 3 6 ? 64.75
(a) 15
(b) 15.5
(c) 17.5
(d) 17.25
(e) None of these
11. Out of 5 women and men, a committee of three members is to be formed in such a way that at least one member is a women. In how many different ways can this be done?
(a) 80
(b) 84
(c) 76
(d) 96
(e) None of these
12. The present ages of Amit and his father are in the ratio of 2:5 respective. Four years hence the ratio of their ages will become 5:11 respectively. What was the father’s age five years ago ?
(a) 40 years
(b) 45 years
(c) 30 years
(d) 35 years
(e) None of these
13. Twice the square of a number is six times the other number. What is the ratio of the first number to the second?
(a) 1:4
(b) 2:5
(c) 1:3
(d) Cannot be determined
(e) None of these
14. Manoj sold an article for Rs 15,000. Had he offered a discount of 10% on the selling price, he would have earned a profit of 8%. What is the cost price?
(a) Rs 12,500
(b) Rs 13,500
(c) Rs 12,250
(d) Rs 13, 250
(d) None of these
15. The cost of 8 pens and 4 pencils is Rs 176 and the cost of 2 pens and pencils is Rs 48. What is the cost of one pen ?
(a) Rs 16
(b) Rs 14
(c) Rs 12
(d) Rs 18
(e) None of these
16. In now many different ways can the letters of the word TOTAL be arranged ?
(a) 120
(b) 60
(c) 48
(d) 72
(e) None of these
17. If the area of a circle is 616 cm2, what is its perimeter?
(a) 76cm
(b) 84 cm
(c) 96 cm
(d) 80cm
(e) None of these
18. B and C together can complete a work in 8 days, A and B together can complete the same work in 12 days, and A and C together can complete the same work in 16 days. In, how many days can A, B and C together complete the same work ?

a)3-913 (b)7-513
c) 7-1512 D) 3-512
e) None of These

19. What will be the compound interest accured on an amount fo Rs 10,000 @ 20 p. c. p. a. in two years if the interest is compound half-yearly ?
(a) Rs 4,400
(b) Rs 4,600
(c) Rs 4,641
(d) Rs 4,680
(e) None of these
20. The income of A is 150% of the income of B and the income of is 120% of the income of A. If the total income of A, B and C together is Rs 86,000, what is C’s income ?
(a) Rs 30,000
(b) Rs 32,000
(c) Rs 20,000
(d) Rs 36,000
(e) None of these
Direction (Q. 21-25): What approximate value will come in place of the question mark (?) in the following question? (you are not expected to calculate the exact value.)
21. 7999.99 + 72 49.99 = ?
(a) 12000
(b) 12600
(c) 12500
(d) 11600
(e) 11000
22. (25.01)2 – (15.99)2
(a) 361
(b) 381
(c) 369
(d) 375
(e) 356
23. 380 ×12.25 – 365 ÷ 15 = ?
(a) 4500
(b) 4550
(c) 4800
(d) 4850
(e) 4650
24. 180% of 25501 + 50% 0f 28999 = ?
(a) 62400
(b) 64000
(c) 60400
(e) 64200
(e) 61600
25. 171.995×14.995 ÷ 25 = ?
(a) 105
(b) 115
(c) 110
(d) 125
(e) 120

Direction 26 to 31 in the following questions, sentences, are given with blanks to be filled in with an appropriate word. four alternatives are suggested for each question.
choose the correct alternative out of the four.

26. many a man ……… imprisoned without trial in fascist countries.
a. are b were c is d have been

27. The plane will take off when the thunderstorm…….
a. stops b. stopped c would stop d will stop

28. If I were…. I wouldn’t accept such treatment.
a him b them c he d one
29. Each man and each woman….. a vote.
a have b has c can d must
30. when the doctor….. the patient was already……
a arrived died
b arrived dead
c arrive dead
d arriving dying
31 if you litter, you…. to pay a fine.
a will have
b would have
c will had
d. would had

ONE WORD

32. Which may cause death
a. fatal b. homicide c. subside d. honorary
33. Goods received by one country from the other.
a. import b export c business d. transfer
34. not to be believed
a incredible b indelible c incorrigible d inaudible
35. one who hates mankind a hater b misanthropist c philanthropist d human

There is a mistake in each of the following sentences. Find out the part in which the mistake occurs.
36. (A) The travel / (B) across the sandy desert / (C) was an exhausting one / (D) for the caravan.
Ans: ( A )

37. (A) No sooner did / (B) he announce the / (C) tour the children / (D) screamed with great joy.
Ans: ( C )

38. (A) His only / (B) frame to claim is that / (C) he is the son of / (D) a rich man.
Ans: ( B )

39. (A) It did not / (B) take me very long / (C) to size up my / (D) fellow interviewees.
Ans: ( C )

40. (A) I am pleased to sanction / (B) one special increment / (C) to all the employees / (D) with this month.
Ans: ( D )

41.Don’t depend—– others;you must stand on your feet.(A.upon,B.on C.to D.for).

42.Our life promises a lot —–pleasure and we must learn to enjoy it.(a.with b.for c.of d.at)

43.he travelled all——the world when he was eighty years old.(a.in b.over c.with d.of)

44.Dr. sharma concluded his speech——-stressing on budha’s teachings of importance of charity.(a.by b.with c.at d.in)

45.Shivaji maharaja fought ……………every kind of aggression.(a.against b.to c.with d.at)
ans. 41. a 42 c 43 b 44 c 45 a

Directions (Qs. 46-50) : Read the following passage carefully and answer the questions given below it. Certain words/phrases are printed in bold to help you to locate them while answering some of the questions. The wise old Wazir was Famous for his judgement and people came to him for justice from all parts of the country. One-day two men came to his court and claimed ownership of an extraordinarily good-looking horse. It was a black beauty indeed. One of the men was tall, very well dressed and soft-spoken. The other one was just the opposite. Each of them said that the horse was his. The Wazir heard them patiently and asked them to leave the horse and come to him next morning. Both the men came the next morning. The Wazir asked his soldiers to give the horse to the tall man and to arrest the other man. The tall man wanted to know how the Wazir had learnt the truth. ?Very simple?, said he, ?Firstly, a man of your appearance and manners could not have been the thief. Still, I wanted to be sure, just after you had left the court. I asked one of my soldiers to leave the horse free and to see whom it followed. It went after you. This hint was enough for me.?
46. Which of the following best describes the other man?
(A) Ill-dressed, short-statured, loud-voice
(B) Tall, ill-dressed, courteous
(C) Not well-dressed, short but good mannered
(D) Thin, poorly-built, harsh in expression
Ans: ( A ) Ill-dressed, short-statured, loud-voice
47 The Wazir discovered the real owner of the horse—
(A) by arresting the other man
(B) from the appearance and good manners of the tall man
(C) by knowing whom the horse followed
(D) by leaving the horse free
Ans: ( C ) by knowing whom the horse followed
48. With the Wazir?s wisdom, the tall man was–
(A) consoled
(B) impressed
(C) undecided
(D) confused
Ans: ( B ) impressed

49. People came to the Wazir from all places because he was —
(A) a wise judge
(B) very famous
(C) an old judge
(D) an old Wazir
Ans: ( A ) a wise judge

50. The story proves that —
(A) the court soldiers were very smart
(B) the judge was quite old
(C) the horse was very clever
(D) the judge was indeed quite intelligent
Ans: ( D ) the judge was indeed quite intelligent

Directions (Qs. 1 to 8) : In these questions, select the related letters/ words/ numbers/figures from the given alternatives.
1. Taste : Tongue : : Walk : ?
(a) Pavement
(b) Crutch
(c) Legs
(d) Walking stick
Ans: ( c ) Legs

2. CHIMNEY : SMOKE : : ______ : ______
(a) Gun : Bullet
(b) House : Roof
(c) Clay : Ceramic
(d) Tea : Kettle
Ans: ( a ) Gun : Bullet

3. DCHG : LIKQP : : FEJI : ?
(a) MLSR
(b) NMRQ
(c) ONTS
(d) QPUT
Ans: ( None )

4. CAD : FDG : : XZW : ?
(a) IQJ
(b) CAD
(c) ZBY
(d) UWT
Ans: ( d ) UWT

5. 5 : 124 : : 7 : ?
(a) 342
(b) 343
(c) 248
(d) 125
Ans: ( a ) 342

6. 3265 : 4376 : : 4673 : ?
(a) 2154
(b) 5487
(c) 3562
(d) 5784
Ans: ( d ) 5784

Directions (Qs. 7 to 12) :
In these questions, select the response which is different from the other three responses.

7. (a) Telephone
(b) Tape-Recorder
(c) Transistor
(d) Telescope
Ans: ( d ) Telescope

8. (a) Glue
(b) Oil
(c) Paste
(d) Cement
Ans: ( b ) Oil

9. (a) XZUS
(b) OQLJ
(c) HJFE
(d) FHCA
Ans: ( c ) HJFE

10. (a) KNPS
(b) RUWZ
(c) MPRU
(d) PRSU
Ans: ( d ) PRSU

11. (a) 26 ? 62
(b) 36 ? 63
(c) 46 ? 64
(d) 56 ? 18
Ans: ( d ) 56 ? 18

12. (a) 6958
(b) 7948
(c) 6895
(d) 9783
Ans: ( d ) 9783

Directions (Qs. 13) : In this question, which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?
13. m__nm__n__an__a__ma__
(a) amammn
(b) aammnn
(c) ammanm
(d) aamnan
Ans: ( b ) aammnn

Directions (Qs. 14 to 17) : In these questions, a series is given with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.
14. A, c, f, j, ?, ?
(a) ou
(b) mo
(c) lp
(d) rv
Ans: ( a ) ou

15. QYK, ?, ISG, EPE
(a) NWJ
(b) MVI
(c) NVI
(d) MVJ
Ans: ( b ) MVI

16. 10, 22, 46, 94 ?
(a) 180
(b) 184
(c) 190
(d) 140
Ans: ( c ) 190

17. 110, 132, 156, ?, 210
(a) 162
(b) 172
(c) 182
(d) 192
Ans: ( c ) 182

Directions (Qs. 18 to 22) : In these questions, which one of the given responses would be a meaningful order of the following words?
18. (1) Book (2) Words
(3) Letters (4) Sentences
(5) Chapters (6) Pages
(a) 3 2 6 5 4 1
(b) 3 2 5 4 6 1
(c) 3 2 4 5 6 1
(d) 3 2 4 6 5 1
Ans: ( d ) 3 2 4 6 5 1

19. (1) Probation (2) Interview
(3) Selection (4) Appointment
(5) Advertisement (6) Application
(a) 5 6 4 2 3 1
(b) 5 6 3 2 4 1
(c) 5 6 2 3 4 1
(d) 6 5 4 2 3 1
Ans: ( c ) 5 6 2 3 4 1

20. If E = 5, PEN = 35, then PAGE = ?
(a) 28
(b) 29
(c) 36
(d) 27
Ans: ( b ) 29

21. If he word ?PORTER? can be coded as ?MBNZQN?, then how can ?REPORT? be written?
(a) NQMBNZ
(b) NQBMNZ
(c) NBQMNZ
(d) NQMNBZ
Ans: ( a ) NQMBNZ

22. In a certain code, the words ?COME AT ONCE? were written as XLNVZGLMXV. In the same code which of the following would be ?OK? ?
(a) LM
(b) LP
(c) KM
(d) KL
Ans: ( b ) LP

Directions (Qs. 23) : In this question, you have to identify the correct response from the given premises stated according to following symbols.
23. If ?+? means ?minus?, ?-? means ?multiplication?, ?¸?
means ?plus? and ?x? means ?division, then15 ? 3 + 10 x 5 ¸ 5 =
(a) 52
(b) 48
(c) 22
(d) 5
Ans: ( b ) 48


Directions (Qs. 25) :
From the given alternative words select the word which cannot be formed using the letters of the given word.
25. Given word : ADMINISTRATION
(a) STATION
(b) TRADITION
(c) MINISTER
(d) RATION
Ans: ( c ) MINISTER


PART III NUMERICAL APTITUDE

1. The next number of the sequence 51, 52, 56, 65…… is?
a 75 b 78 c 79 d 81
ans d

2. a’s salary is 25% more than b’s salary. B’s salary is how much less than a’s salary?
a 20% b 24% c 25% d 30%
ans a

3. the single discount, which is equivalent to successive discounts of 25% and 10% is
a 35 b 32 c 33 d 32.5
ans d

4. if 2A=3B=4C Then A:B:C is
a 2:3:4
b 4:3:2
c 6:4:3
d non of above
ans c
5. 114.01 + 222.01 + ? = 400
1. 63.98
2. 43.78
3. 736.02
4. -53.98
6. The difference between the circumference and the radius of a circle is 37 cm (use p = 22 / 7). The diameter of the circle is
1. 7 cm
2. 14 cm
3. 33 cm
4. 37 cm
7. The LCM of two multiples of 12 is 1056. If one of the numbers is 132, the other number should be
1. 12
2. 72
3. 96
4. Data inadequate
8. The average of seven results is 5; the average of first three is 3, and that of the last three is 7. The fourth result is
1. 6
2. 5
3. 4
4. 3
9. A man walking at the speed of 4 kmph crosses a square field diagonally in 3 minutes. The area of the field is
1. 20000 sq m
2. 25000 sq m
3. 18000 sq m
4. 19000 sq m
10. The area of a rectangular field is 144 sq m. If the length is increased by 5 m, its area increases by 40 sq m. The length of the field is
1. 12 m
2. 14.4 m
3. 16 m
4. 18 m
11. A, B and C are partners and make a profit of Rs. 4800 which is distributed among them in the ratio 6:5:4. The difference of the amounts A and C received is
1. Rs. 640
2. Rs. 1290
3. Rs. 1280
4. Rs. 1600
12. A, B, & C enter into a partnership with investments in the ratio 3:4:9. If at the end of the year, B’s share of profit is Rs. 6175, what is the total profit?
1. Rs. 24300
2. Rs. 24600
3. Rs. 24700
4. Rs. 24100
13. X and Y enter into a partnership. X contributes Rs. 8000 and Y contributes Rs. 10000. At the end of six months they introduce Z, who contributes Rs. 6000. After the lapse of three years, they find that the firm has made a profit of Rs. 9660. Find the share of each.(in Rs.)
1. X-3240, Y-4200, Z-2200
2. X-3360, Y-4400, Z-2100
3. X-3360, Y-4200, Z-2100
4. 3260, Y-4000, Z-2200
14. Umedh Singh and Zorawar Singh invested in a business. They earned some profit which they divided in the ratio 2:3. If Umedh Singh invested Rs. 24, the amount invested by Zorawar Singh was
1. Rs. 36
2. Rs. 16
3. Rs. 30
4. Rs. 48
15. Abdul and Aamir invest respectively Rs. 30000 and Rs. 40000 in a business. Abdul receives Rs. 100 per month out of the profit for running the business and the rest of the profit is divided in proportion to the investments. If in a year Abdul totally receives Rs. 3900, what does Aamir receive?
1. Rs. 3500 2. Rs. 3600
3. Rs. 3900
4. Rs. 4200
16. 7 women and 6 men can do what 4 men and 11 women can do in the same time. 19 women can do the same job in how much time?
1. Same
2. Half
3. One-third
4. Two-third
17. If A can walk a certain distance in 40 days when he takes rest 9 hours each day; how much long will he take to walk the same distance twice as fast and rest twice as long each day?
1. 50 days
2. 45 days
3. 38 days
4. 16 days
18. If 20 men or 25 women or 30 boys can do a piece of work in 16 days by working 10 hours a day, then how many men with 10 women and 18 boys can do 3 ¼ times the same work in 26 days by working 8 hours daily?
1. 35 men
2. 30 men
3. 40 men
4. 48 men
19. Some persons can do a job in 12 days. Two times the number of those persons will do half of that job in
1. 6 days
2. 4 days
3. 12 days
4. 3 days
20. 400 men working 9 hrs a day complete ¼ th of the work in 10 days. The number of additional men, working 8 hrs a day, required to done the remaining work in 20 days is
1. 675
2. 275
3. 250
4. 225
21. 25% of 240 will be how much more than 33.33% of 180?
1. 5
2. 10
3. 6
4. Nil
22. 350% of a number is what percent of 250% of that number?
1. 40%
2. 44%
3. 140%
4. 71%
23. If the length of a rectangle is increased by 20% and the width decreased by 20%, the area of the rectangle will
1. Decrease by 4%
2. Increase by 4%
3. Decrease by 1%
4. Not change at all
24. A shopkeeper increases the price of a commodity by 25% and again increases it by 20%. The net percent increase is
1. 45%
2. 40%
3. 50%
4. 47%
25. The cost of a pant is 60% of the cost of a coat and 300% of the cost of a shirt. If all three cost Rs. 2160, the cost of the shirt will be
1. Rs. 290
2. Rs. 280
3. Rs. 360
4. Rs. 240

PART IV G.K

1. Which of the following countries is a land locked country in south America?
a. Ecuador
b. Peru
c. Uruguay
d. Bolivia
Ans : d
2. Canary Islands belongs to
a. Norway
b. Spain
c. New Zealand
d. Portugal
Ans : b
3. Titan is the largest natural satellite of planet
a. Mercury
b. Venus
c. Saturn
d. Neptune
Ans : c
4. Which of the following planets rotates clock wise?
a. Pluto
b. Jupiter
c. Venus
d. Mercury
Ans : c
5. A difference of 1 degree in longitude at the Equator is equivalent to nearly
a. 101 km
b. 111 km
c. 121 km
d. 125 km
Ans : b
6. The earliest known Indian script is
a. Mori
b. Devanagari
c. Brahmi
d. Kharosti
Ans : c
7. How many times the preamble was amended
a. once
b. twice
c. thrice
d. four times
Ans : a
8. The term socialist was added in the Preamble by the…amendment
a. 40th
b. 42nd
c. 44th
d. 49th
Ans : b
9. The state with the lowest population in India is
a. Goa
b. Tripura
c. Mizoram
d. Sikkim
Ans : d
10. Which person or organisation received the Nobel Prize three times so far?
a. Medame Curie
b. Linus Pauling
c. Alexender Flemming
d. International Committee of the Redcross
Ans : d
11. The Finance Commission is appointed for every… year
a. 3
b. 4
c. 5
d. 6
Ans : c
12. Under which five year plan did agriculture show a negative growth?
a. 1st plan
b. 2nd plan
c. 3rd plan
d. 4th plan
Ans : c
13. Who is the founder of the Capital city of Agra?
a. Akbar
b. Babar
c. Sikinder Lodi
d. Mubarak Shah Sayyad
Ans: c
14. The first tide generated electricity project was established at
a. Vizhinjam, Kerala
b. Mangalore, Karnataka
c. Paradeep, Orissa
d. Vishakapattanam
Ans : a
15. National Institute of Oceanography is located in :
a. Calcutta
b. Chennai
c. Mangalore
d. Panaji
Ans : d
16. The 2004 Olympics were held in :
a. Bangkok
b. Rome
c. Athens
d. Nagasaki
Ans : c
17. Who headed the committee appointed on Kargil War ?
a. Gen. V. P. Malik
b. Gen. S. K. Sinha
c. K. Subramanyam
d. K. C. Panth
Ans : c
18. The C. K. Nayudu Trophy is related to the sport of
a. cricket
b. Hockey
c. Football
d. Chess
Ans : a
19. New York is situated on the river
a. Hudson
b. Thames
c. Danube
d. Tigris
Ans : a
20. “The Woman of the Millennium” selected by the British Broadcasting Corporation (BBC) is
a. Margaret Thacher
b. Hillary Clinton
c. Chandrika Kumaratunga
d. Indira Gandhi
Ans : d
21. The General Assembly of United Nations meets
a. Once a year
b. twice a year
c. thrice a year
d. Once in five years
Ans : a
22. The “Common Wealth Games 2002″ will be held in
a. Toranto
b. Manchester
c. Tokyo
d. Canberra
Ans : b
23. All India Radio commenced operations in
a. 1926
b. 1936
c. 1945
d. 1947
Ans : b
24. The “Killer Instinct” is written by
a. Sulakshan Mohan
b. M.K.Santanam
c. O.P.Sabharwal
d. Subash Jain
Ans : c
25. The Secretary-General of UN is appointed by the
a. Security Council
b. Trusteeship Council
c. General Assembly
d. World Bank
Ans : c
26. Postal Voting is other wise called:
a. external voting
b. secret voting
c. plural voting
d. proxy voting
Ans : d
27. The Common Wealth of Independent states (CIS) consists of….republica?
a. 10
b. 11
c. 12
d. 13
Ans : c
28. Which of the following harbours is considered as the world’s finest natural harbour?
a. Sydney harbour
b. Toronto harbour
c. New Jersy harbour
d. Singapore harbour
Ans : a
29. Who invented Radar?
a. Henrey Backquerel
b. Max Planck
c. Robert Watson Watt
d. Humphrey Davy
Ans : c
30. Sandal Wood trees are mostly found in…
a. Trophical Evergreen Forests
b. Tropical most Decidous
c. Alpine forests
d. Trophical Thorn Forests
Ans : d
31. The first country to legalise medically assisted suicide is
a. Switzerland
b. New Zealand
c. USA
d. Netherlands
Ans : d
31. India’s newsprint industry is mainly located in
a. Indore
b. Dehradun
c. Nepanagar
d. Nagpur
Ans : c
32. The tomb of Babur is at
a. Kabul
b. Lahore
c. Multan
d. Larkhana
Ans : a
33. The joint session of the two houses is presided by
a. the speaker
b. the president
c. chairman of Rajyasabha
d. none of these
Ans : a
34. The Gandhara school of Art was influenced most by the
a. Greeks
b. Shakas
c. persians
d. Kushans
Ans : a
35. The Simon Commission was appointed in
a. 1927
b. 1928
c. 1929
d. 1930
Ans : c
36. Sikkim became a full fledged state of the Indian Union, in the year ?
a. 1972
b. 1973
c. 1974
d. 1975
Ans : d
37. Who is the founder of Mahabalipuram ?
a. Rajaraja Chola
b. Mahendra Varman
c. Narsimha Varman
d. Narsimha Chola
Ans : c
38. The 189th member of United Nations is
a. Palau
b. Tuvalu
c. Soloman Islands
d. Nauru
Ans : b
39. When was Burma separated from India
a. 1947
b. 1942
c. 1937
c. 1932
Ans : c
40. Which of the following country has more than 55,000 lakes?
a. Poland
b. Denmark
c. Finland
d. Norway
Ans : c

41. OVL implies:
(1) Oil discovery organ of ONGC
(2) A new species of virus
(3) A term used in One Day Cricket
(4) A new banking company
42. Which of the following involves chemical change?
(1) Rusting of iron
(2) Burning of wood -
(3) Reduction of wood
(4) All the three
43. Which of the following cave paintings is the oldest?
(1) Bhimbetka
(2) Ellora
(3) Ajanta
(4) Chittnnavasal
44. Leprosy has been eliminated from India, as:
(1) There was no cae of leprosy in 2005
(2) World Health Organization (WHO) has declared so
(3) The current rate of Incidence has been reduced by 1 out of 10,000
(4) All the patients have been identified for treatment
45. The major producer of cardamom in India is
(1) Kerala
(2) Tamil Nadu
(3) Karnataka
(4)Assam
46. Which of the following is a submarine of the Indian Navy?
(1) INS Virat
(2) INS Sindhurakshk
(3) INS Rajali
(4) INS Vikrãnt
47. Which of the following Indian classical dances derived its name from the name of place of its origin?
(1) Manipuri
(2) Kathkali
(3) Odissi
(4) Kuchipudi
48. Who among the following has been created record in aviation history for the longest uninterrupted flight?
(1)JRDTata
(2) Ratan Tata
(3) Vijay pat Singhania
(4) Steve Fosset
49. Which of the following countries is not a member of G — 8?
(1) Russia
(2) Britain
(3) Spain
(4) Canada
50. Who was the first woman Prime Minister in the world?
(1) Indira Gandhi
(2) Srlmao Bhandarnayake
(3) Margaret Thatcher
(4) Benzlr Bhutto

Answers: 01. a 02. e 03. b 04. d 05. c 06. e 07. a 08. d 09. b 10. c 11. a 12. d 13. d 14. a 15. e 16. b 17. e 18. b 19. c 20. d 21. d 22. c 23. e 24. c 25. a

If you have questions, please ask below

8 thoughts on “SSC Multi Tasking Staff (MTS) Exam Model Paper

  1. nikesh gupta

    can you send me last 5 years model question paper of MTS conducted by SSC in my email id………………………

    Reply

Leave a Reply