Indian Air Force Group X Exam Admit Card

Indian Air Force (IAF) Group X Examination Admit Card.

Indian Air Force (IAF) Group X Exam Model Question Paper

MODEL QUESTIONS ENGLISH
[FOR BOTH GROUP ‘X'(TECHNICAL) & GROUP ‘Y’TRADES]

Select the correct verb
Q1. Besides his parents, he _________also present at the function.
(A) is (B)was (C)has (D) has been
Ans :B
Identify the correct preposition
Q2. The thunder was accompanied ______a heavy rain.
(A)from (B)by (C)up (D)through
Ans :B
Choose the misspelt word.
Q3. (A) disparity (B)illusion (C)inevitable (D)middle
Ans :A
Fill in the blank with correct article.
Q4. _____things of beauty is a joy forever.
(A)the (B)a (C)an (D)none of these
Ans :A
Identify the antonym of the given word
Q.5 Embellish
(A)Sacrifice (B)Disfigure (C)Foreit (D)Indict
Ans :B
Give one word substitute
Q6. A well experienced person.
(A)wise man (B) Intelligent (C) Old man (D) Veteran

Ans :D
Q7. An accident which results in death
(A) Injurious (B) Dangerous (C)Fatal (D) Terrible
Ans : C
Identify the correct choice
Q8. He has purchased a bag of ____________
(A)floor (B)flour (C)flower (D)flaur
Ans :B
Identify the synonym of the given word
Q9. Zest
(A)pleasure (B)distaste (C)flop (D)encircles
Ans :A
Fill in the blank with suitable conjunction
Q10. He will never pass,______hard he may try
(A) However (B) Whatever (C) Never (D) Whenever
Ans :A

Click Here To Indian Air Force Group X Model Paper

If you have questions, please ask below