Wipro interview questions in 2008 for freshers

41. Which of the following fractions is less than 1/3

A. 22/62 B. 15/46
C. 2/3 D. 1

Ans: B

42.Three types of tea the a,b,c costs Rs. 95/kg,100/kg and70/kg respectively. How many kgs of each should be blended to produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg, given that the quntities of
band c are equal

A.70,15,15 B.50,25,25
C.60,20,20 D.40,30,30

Ans. B

43. In a class, except 18 all are above 50 years. 15 are below 50 years of age. How many people are there
A. 30 B. 33
C. 36 D. none of these.

Ans. D

44. If a boat is moving in upstream with velocity of 14 km/hr and goes downstream with a velocity of 40 km/hr, then what is the
speed of the stream ?

A. 13 km/hr B. 26 km/hr
C. 34 km/hr D. none of these

Ans. A

45. Find the value of
(0.75 * 0.75 * 0.75 – 0.001) / (0.75 * 0.75 – 0.075 + 0.01)

A. 0.845 B. 1.908
C. 2.312 D. 0.001
Ans. A

47. A can have a piece of work done in 8 days, B can work three
times faster than the A, C can work five times faster than A.
How many days will they take to do the work together?

A. 3 days B. 8/9 days
C. 4 days D. can’t say

Ans. B

48. The smallest number which when diminished by 3 is divisible
by 21, 28, 36 & 45 is …

A. 423 B. 1257
C. 1263 D. 1260

Ans: C

49.A meter is taken to be equal to 39.3701 inches. If the value
is approximated to 39 7/20 inches. The relative % error is …

A. 5 B. 0.5
C. 0.05 D. 0.005

Ans : C

50.In a certain office 1/3 of the workers are women, ½ of the
women are married and 1/3 of the married women have children.
If ¾ of the men are married and 2/3 of the married men have
children, what part of workers are without children

A. 5/18 B. 4/9
C. 11/18 D. 17/36

Ans: C

51.The avg of kiran’s marks in 7 subjects is 75.His avg in 6 subjects excluding Science is 72. How many marks did i he get in Science

A. 72 B. 93
C. 96 D.none

Ans: B

52. If A’s income is 33% more than that of B then how much % is B’s income less than that of A

A.25 B.23
C.24.6 D.24.8

Ans: D

53. For a sphere of radius 10 cm, the numerical value of surface
area is what % of the numerical value of its volume

A. 24 B. 26.5
C. 30 D. 45

Ans: C

54. An article when sold at a gain of 5% is yield a Rs 50 more than when sold at a loss of 5%.What is the cost price

A. 64 B. 80
C. 150 D. 200

Ans: C

55.20 lts of a mixture contains milk & water in the ratio 5:3. If
4 lts of this mixture is replaced by 4 lts of milk,the ratio of milk
to water in the new mixture will become

A. 7:3 B. 7:2
C. 8:3 D. 4:3

Ans: A

56.A and B can do a piece of work in 5 days. B and C can do it in 7 days. A and C can do it in 4 days. Who among this will take the
least time if put to do it alone

A. A B. B
C. C D. data not sufficient

57.A car covers 4 successive 3km stretches at speeds of 10kmph, 20kmph,30kmph and 60kmph respectively. Its avg speed(kmph) over this distance is

A. 40 B. 25
C. 30 D. 20
Ans: D

58.The output of the following program

  int i; 
  float *pf; 
  pf = (float *)&i; 
 *pf = 100.00; 
  printf("\n %d", i); 

A. Runtime error. B. 100
C. Some Integer not 100 D. None of the above
Ans: D

59. main() 
  int i, j, *p; 
   i = 25; 
   j = 100; 
   p = &i; // Address of i is assigned to pointer p 
  printf("%f", i/(*p) ); // i is divided by pointer p 

A. Runtime error. B. 1.00000
C. Compile error D. 0.00000
Ans: C


   if ((1||0) && (0||1)) 
  printf("OK I am done."); 
 printf("OK I am gone."); 

A. OK I am done B. OK I am gone
C. compile error D. none of the above

Ans: A

If you have questions, please ask below

One Comment

  1. why the programmers prefer C rather than C++? says:

    answer for this question and pls send to my mail id……

Leave a Reply

If you have any questions headover to our forums

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>