RRB Kolkata TC Exam – Solved Paper

General paper

1. Who is considered the real founder of the Gupta Empire?
(A) Chandragupta II
(B) Chandragupta I
(C) Samudragupta
(D) Srigupta

2. Shahjahan ascended the Mughal throne in—
(A) 1628 AD
(B) 1626 AD
(C) 1625 AD
(D) 1627 AD

3. Which is correct order?
(A) Babur, Humayun, Jahangir, Akbar, Shahjahan, Aurangzeb
(B) Babur, Humayun, Akbar, Jahangir, Shahjahan, Aurangzeb
(C) Babur, Akbar, Humayun, Shahjahan, Jahangir, Aurangzeb
(D) Babur, Humayun, Shahjahan, Akbar, Jahangir, Aurangzeb

4. Ibn Batutah visited India during the rule of—
(A) Alauddin Khilji
(B) Ghiyasuddin Tughlaq
(C) Sher Shah Suri
(D) Muhammad-bin-Tughlaq

5. Who was the Nawab of Bengal during ‘Battle of Plassey’?
(A) Siraj-ud-daola
(B) Mir Jafar
(C) Mir Qasim
(D) None of these

6. FIFA World Cup, 2006 was played in—
(A) Germany
(B) France
(C) Spain
(D) UK

7. Munaf Patel plays which sport?
(A) Badminton
(B) Football
(C) Cricket
(D) Table-Tennis

8. The first Asian lady swimmer to have crossed the English Channel was—
(A) Bula Choudhury
(B) Arati Saha
(C) Nilima Ghosh
(D) None of these

9. Which country has never won the Cricket World Cup?
(A) India
(B) Pakistan
(C) Sri-Lanka
(D) England

10. Which cricket playing countries fight for the ‘ASHES’?
(A) Indian and Pakistan
(B) Australia and South Africa
(C) Australia and England
(D) England and West Indies

11. Who was the first Law Minister of independent India?
(A) Jawaharlal Nehru
(B) Vallabhbhai Patel
(C) Maulana Abul Kalam Azad
(D) Dr. B.R.Ambedkar

12. Who was the first speaker of the Lok-Sabha?
(A) B.R.Ambedkar
(B) G.V.Mavlankar
(C) N.Sanjeeva Reddy
(D) Dr. S.P.Mukherjee

13. How many states (except Delhi) are there in India?
(A) 28
(B) 29
(C) 25
(D) 30

14. Which country won the first World Cup Cricket?
(A) Australia
(B) India
(C) England
(D) West Indies

15. Who was the woman President of the United Nations?
(A) Sarojini Naidu
(B) Vijaya Lakshmi Pandit
(C) Golda Mayer
(D) Margaret Thatcher

16. Who was the first man to land on moon?
(A) Neil Armstrong
(B) Edwin
(C) Gagarin
(D) John Collins

17. One inch is equal to how many centimeters?
(A) 2.54
(B) 2.84
(C) 2.94
(D) 3.0

18. Bronze is an alloy of copper and—
(A) Nickel
(B) Tin
(C) Zinc
(D) Aluminium

19. Minus 40 degree centigrade is equal to _____ degree Fahrenheit.
(A) 104
(B) 122
(C) -40
(D) None of these

20. What is the value of XC (Roman Number)?
(A) 100
(B) 40
(C) 110
(D) 90

21. The person of which of the following blood groups can accept the blood of any group?
(A) AB
(B) O
(C) A
(D) B

22. Mountain K2 is known as—
(A) Everest
(B) Nanga Parbat
(C) Godwin
(D) Austen

23. Lucknow is situated on the banks of river—
(A) Yamuna
(B) Tapti
(C) Shipra
(D) Gomti

24. Who won the Golden Ball Award during FIFA World Cup 2006?
(A) Ronaldo
(B) Klose
(C) Ronaldinho
(D) Zidane

25. Who is the Chief Minister of Orissa?
(A) K C Singhdeo
(B) Nandini Satyaji
(C) Navin Patnaik
(D) Rameshwar Thakur

26. Who is the Finance Minister of India?
(A) Manmohan Singh
(B) P Chidambaram
(C) Murasoli Maran
(D) Pranab Mukherjee

27. Where is the headquarters of South-East Central Railway located?
(A) Bilaspur
(B) Jabalpur
(C) Bhopal
(D) Raipur

28. Which of the following places in India receives maximum precipitation?
(A) Itanagar
(B) Mawsynram
(C) Cherrapunjee
(D) Tezpur

29. Who was elected the President of the Cricket Association of Bengal (CAB) in July 2006?
(A) Prasen Mukherjee
(B) Ajit Panja
(C) Jagmohan Dalmiya
(D) Sourav Ganguly

1. (A) 2. (A) 3. (B) 4. (D) 5. (A) 6. (A) 7. (C) 8. (B) 9. (D) 10. (C)
11. (D) 12. (B) 13. (A) 14. (D) 15. (B) 16. (A) 17. (A) 18. (B) 19. (C) 20. (D)
21. (A) 22. (C) 23. (D) 24. (B) 25. (C) 26. (B) 27. (A) 28. (B) 29. (C)

If you have questions, please ask below


  1. lalitha says:

    rrb q.pqper

  2. vipul says:

    i want rrb’s exam paper set for study.
    so pls sent last five year’s exam papers.

  3. prakash singh says:

    i want rrb’s exam set for study.

  4. jabeer says:

    I want RRB New Model papers.plz send the new patren of the RRB exams

  5. khan says:

    I want RRB exams model papers.plz send new patren of the RRB exams.

  6. subhankar sarkar says:

    I want last 5years question &solve paper of RRB,kolkata

  7. somenath das says:

    i want last 5 years question & solved paper rrb, kolkata

  8. Rana Kamlesh says:

    please send me recently solved question paper for the post of ASM,Good Gurd,ECRC TC, TA, CC etc.

  9. Subhadeep Das says:

    I want last 5 years question of rrb (asm,tc)of Kolkata

  10. gobind says:

    i want last five years question paper of RRB

  11. cheranbala says:

    I want questtion papers in reservation clerk and goods gurd exam in chennai rrb,

  12. saket upadhyay says:

    tc exam date of 2011 syallbus of tc

Leave a Reply

If you have any questions headover to our forums

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>