RRB TC EXAM SOLVED PAPER

QUESTIONS
1. Who is considered the real founder of the Gupta Empire?
(a) Chandragupta II
(b) Chandragupta I
(c) Samudragupta
(d) Srigupta

2. Shahjahan ascended the Mughal throne in
(a) 1628 AD
(b) 1626 AD
(c) 1625 AD
(d) 1627 AD

3. Which is correct order?
(a) Babur, Humayun, Jahangir, Akbar, Shahjahan, Aurangzeb
(b) Babur, Humayun, Akbar, Jahangir, Shahjahan, Aurangzeb
(c) Babur, Akbar, Humayun, Shahjahan, Jahangir, Aurangzeb
(d) Babur, Humayun, Shahjahan, Akbar, Jahangir, Aurangzeb

4. Ibn Batutah visited India during the rule of
(a) Alauddin Khilji
(b) Ghiyasuddin Tughlaq
(c) Sher Shah Suri
(d) Muhammad-bin-Tughlaq

5. Who was the Nawab of Bengal during ‘Battle of Plassey’?
(a) Siraj-ud-daola
(b) Mir Jafar
(c) Mir Qasim
(d) None of these

6. FIFA World Cup, 2006 was played in
(a) Germany
(b) France
(c) Spain
(d) UK

7. Munaf Patel plays which sport?
(a) Badminton
(b) Football
(c) Cricket
d) Table-Tennis

8. The first Asian lady swimmer to have crossed the English Channel was
(a) Bula Choudhury
(b) Arati Saha
(c) Nilima Ghosh
(d) None of these

9. Which country has never won the Cricket World Cup?
(a) India
(b) Pakistan
(c) Sri-Lanka
(d) England

10. Which cricket playing countries fight for the ‘ASHES’?
(a) Indian and Pakistan
(b) Australia and South Africa
(c) Australia and England
(d) England and West Indies

11. Who was the first Law Minister of independent India?
(a) Jawaharlal Nehru
(b) Vallabhbhai Patel
(c) Maulana Abul Kalam Azad
(d) Dr. B.R.Ambedkar

12. Who was the first speaker of the Lok-Sabha?
(a) B.R.Ambedkar
(b) G.V.Mavlankar
(c) N.Sanjeeva Reddy
(d) Dr. S.P.Mukherjee

13. How many states (except Delhi) are there in India?
(a) 28
(b) 29
(c) 25
(d) 30

14. Which country won the first World Cup Cricket?
(a) Australia
(b) India
(c) England
d) West Indies

15. Who was the woman President of the United Nations?
(a) Sarojini Naidu
(b) Vijaya Lakshmi Pandit
(c) Golda Mayer
(d) Margaret Thatcher

16. Who was the first man to land on moon?
(a) Neil Armstrong
(b) Edwin
(c) Gagarin
(d) John Collins

17. One inch is equal to how many centimeters?
(a) 2.54 (b) 2.84
(c) 2.94 (d) 3.0

18. Bronze is an alloy of copper and
(a) Nickel (b) Tin
(c) Zinc (d) Aluminium

19. Minus 40 degree centigrade is equal to _____ degree Fahrenheit.
(a) 104
(b) 122
(c) -40
(d) None of these

20. What is the value of XC (Roman Number)?
(a) 100
(b) 40
(c) 110
(d) 90

21. The person of which of the following blood groups can accept the blood of any group?
(a) AB
(b) O
(c) A
(d) B

22. Mountain K2 is known as
(a) Everest
(b) Nanga Parbat
(c) Godwin
(d) Austen

23. Lucknow is situated on the banks of river
(a) Yamuna
(b) Tapti
(c) Shipra
(d) Gomti

24. Who won the Golden Ball Award during FIFA World Cup 2006?
(a) Ronaldo
(b) Klose
(c) Ronaldinho
(d) Zidane

25. Who is the Chief Minister of Orissa?
(a) K C Singhdeo
(b) Nandini Satyaji
(c) Navin Patnaik
(d) Rameshwar Thakur

26. Who is the Finance Minister of India?
(a) Manmohan Singh
(b) P Chidambaram
(c) Murasoli Maran
(d) Pranab Mukherjee

27. Where is the headquarters of South-East Central Railway located?
(a) Bilaspur
(b) Jabalpur
(c) Bhopal
(d) Raipur

28. Which of the following places in India receives maximum precipitation?
(a) Itanagar
(b) Mawsynram
(c) Cherrapunjee
(d) Tezpur

29. Who was elected the President of the Cricket Association of Bengal (CAB) in July 2006?
(a) Prasen Mukherjee
(b) Ajit Panja
(c) Jagmohan Dalmiya
(d) Sourav Ganguly

30. Who built the ‘Tower of Victory’ in Chittor ?
(a) Rana Sanga
(b) Rana Rattan Singh
(c) Rana Kumbha
(d) Rana Partap

ANSWERS

1. (a) 2. (a) 3. (b) 4. (d) 5. (a) 6. (a) 7. (c) 8. (b) 9. (d) 10. (c) 11. (d) 12. (b) 13. (a) 14. (d) 15. (b) 16. (a) 17. (a) 18. (b) 19. (c) 20. (d) 21. (a) 22. (c) 23. (d) 24. (b) 25. (c) 26. (b) 27. (a) 28. (b) 29. (c) 30. (c)

If you have questions, please ask below

25 Comments


  1. venky says:

    i want rrb tc syllabus

  2. venky says:

    what is syllabus of tc posts

  3. sayantan says:

    can any body please tell the pattern of question in RRB mechanical exam paper for section engineer.

  4. sanjay says:

    i have paper quation & ans give me send for my email id

  5. sanjay says:

    use for best book in railway exam TC reply me
    my email id

  6. Bogdad Basha says:

    plz send me previous years papers of train operator

  7. suraj meena says:

    sir,

    PLEASE GIVE THE PREVIES SOLVED PAPER OF JUNIOR ENGG. CIVIL EXAMINATION.

  8. samik datta says:

    i want a RRB Technician questions paper

  9. sreenivasulu says:

    hell sir, thank u for the site.

    i am going to appere to rrb tc & commercial clerk exam i want to have the maths question pattern.

  10. kashishdeep says:

    dear sir/madam

    i am going to appear to rrb tc & commercial clerk exam and i want to have the maths question pattern.

  11. ashok says:

    pls send rrb tc syllubus & 2 or 3 models to my mail ID

    ashok4042@gmail.com

  12. anand says:

    dear sir,
    i want to rrb goods guard syllabus & 2 or 3 solved models.plz send my mail id.
    thanking you.
    regards,
    anand

  13. pratima tiwari says:

    hello sir,
    I want best book & solved paper in hindi for railway,t.c/c.c plz send me answer now.

  14. sowjanya says:

    i want model papers for rrb tc posts

  15. Avinash chaudhary says:

    hi sir i want to know sylabus of tc posts.

  16. srinu says:

    hi sir can u suggest me a book for general knowledge

  17. sarju yadav says:

    hai sir i want to know about tc exam

  18. Rajapantula Prasannakumar says:

    I Want Syless For ticket collector Please Mail Adress Is ppkumar.63@gmail.com Thanking you sir

  19. Nirdosh says:

    Plz send me tc exam solved paper

  20. JOSEPH.S says:

    sir,i have need RRB EXAM 2010 EXAM SUBJECT & SYIIABUS.PLEASE SEND TO ME RRB POLICE DEPT SELETION 2010 DATE&detials,POST OF SUB INSPECTOR.at chennai@TAMILNADU RRB LOCATION.

  21. subhash chand yadav says:

    I WANT TO TAKE THE QUESTION PAPER OF PREVICIOUS EXAMINATION ON MY MAIL ID.

Leave a Reply

If you have any questions headover to our forums

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>