GRE Verbal Section: Antonyms

Verbal Section: Antonyms

Directions:
Each of the GRE sample antonyms questions consists of a word followed by five words or phrase as choices. Choose the word or phrase which is most nearly opposite in meaning to the word in capitals and shade the alphabets marked in the grid on your answer sheet.

Following are some GRE sample antonyms qustions.

  1. ABOMINATE :
    1. loathe
    2. despise
    3. adore
    4. abhor
    5. attach

    Ans : C

  2. OBSEQUIOUS :
    1. servile
    2. first
    3. fawning
    4. supercilious
    5. improper

    Ans : D

  3. OROTUND :
    1. not resonant
    2. not reddish
    3. not eager
    4. pompous
    5. loud

    Ans : A

  4. RECANT :
    1. entangle
    2. rescue
    3. fail
    4. assert
    5. predict

    Ans : D

  5. UPBRAID :
    1. defer
    2. vacillate
    3. sever
    4. conjoin
    5. laud

    Ans : E

  6. PERFIDY
    1. tact
    2. generosity
    3. thoroughness
    4. loyalty
    5. gratitude

    Ans : D

  7. OUTLANDISH
    1. conventional
    2. prolific
    3. unchanging
    4. transparent
    5. noticeable

    Ans : A

  8. PLUMB
    1. reversed
    2. lofty
    3. horizontal
    4. thin
    5. light

    Ans : C

  9. FERVID
    1. undistinguished
    2. unexpected
    3. stubborn
    4. restrained
    5. discouraged

    Ans : D

  10. VACUITY
    1. quality
    2. certainty
    3. plenitude
    4. stability
    5. incontinence

    Ans : C

  1. SQUALID
    1. fervid
    2. florid
    3. pristine
    4. extraneous
    5. abundant

    Ans : C

  2. PLENITUDE :
    1. luxury
    2. magnificence
    3. richness
    4. contentment
    5. scarcity

    Ans : E

  3. SCURRILOUS :
    1. decent
    2. savage
    3. major
    4. volatile
    5. scabby

    Ans : A

  4. FULMINATION :
    1. praise
    2. repetition
    3. escape
    4. ratification
    5. addition

    Ans : A

  5. DISTEND
    1. deteriorate
    2. weaken
    3. constrict
    4. concentrate
    5. fold

    Ans : C

  6. TOUT
    1. cast aspersions on
    2. deny the relevance of
    3. placate
    4. withhold consent
    5. misrepresent

    Ans : E

  7. SCOTCH
    1. renovate
    2. entrust
    3. unfasten
    4. encourage
    5. emphasize

    Ans : D

  8. RAVEL
    1. knit
    2. omit
    3. remain silent
    4. measure
    5. increase in value

    Ans : A

  9. PERSISTENCE
    1. irrelevance
    2. inconstancy
    3. inequality
    4. intemperance
    5. incompetence.

    Ans : B

  10. SUBROSA
    1. openly
    2. fashionably
    3. under the owse
    4. simply
    5. clandestinely

    Ans : A

  1. INVIDIOUS :
    1. candid
    2. stubborn
    3. defensive
    4. hostile
    5. inoffensive

    Ans : E

  2. PUISSANCE :
    1. strength
    2. knowledge
    3. liberality
    4. skepticism
    5. powerlessness

    Ans : E

  3. MANUMIT :
    1. print
    2. impress
    3. enslave
    4. fail
    5. endeavor

    Ans : D

  4. GENUFLECT :
    1. pronounce correctly
    2. falsify
    3. trick
    4. stand erect
    5. project

    Ans : E

  5. INNOCUOUS :
    1. toxic
    2. large
    3. sober
    4. impeccable
    5. spotless

    Ans : C

  6. RAVEL :
    1. increase in value
    2. omit
    3. remain silent
    4. measure
    5. knit

    Ans : E

  7. CALUMINATE :
    1. vindicate
    2. supplant
    3. rejuvenate
    4. follow
    5. familiarize

    Ans : A

  8. TURPITUDE :
    1. pragmatism
    2. probity
    3. judiciousness
    4. animation
    5. determinedness

    Ans : B

  9. INVECTIVE :
    1. willing compliance
    2. normality
    3. restoration
    4. fertility
    5. laudatory words

    Ans : E

  10. OSSIFY :
    1. reassemble fragments
    2. overlook problems
    3. create consensus
    4. placate critics
    5. transcend conventions

    Ans : E

  1. EXACERBATE
    1. contemplate
    2. bewilder
    3. reward
    4. better
    5. horify

    Ans : D

  2. MYOPIC :
    1. blind
    2. moral
    3. visionary
    4. farsighted
    5. glassy

    Ans : C

  3. NASCENT :
    1. loyal
    2. fading
    3. unnamed
    4. treacherous
    5. reoccuring

    Ans : C

  4. LOLL :
    1. describe exactly
    2. insist strongly
    3. comply readily
    4. notice incidentally
    5. move vigorously

    Ans : E

  5. TURBULENCE :
    1. immunity
    2. tranquility
    3. meditation
    4. moderation
    5. co – ordination

    Ans : E

  6. BANAL :
    1. inclined
    2. faithful
    3. elaborate
    4. forced
    5. arresting

    Ans : C

  7. EQUANIMITY
    1. clamour
    2. volume
    3. disparity
    4. agitation
    5. caution

    Ans : D

  8. ANIMADVERSION
    1. gullibility
    2. precision
    3. praise
    4. sobriety
    5. criticize

    Ans : C

  9. EXHUME
    1. enter
    2. fertilize
    3. inter
    4. decay
    5. clarify

    Ans : C

  10. CALLOW
    1. rustic
    2. crude
    3. exquisite
    4. experienced
    5. migratory

    Ans : D

If you have questions, please ask below

Leave a Reply

If you have any questions headover to our forums

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>