CDAC PAPER – 20 AUG 2006

CDAC PAPER – 20 AUG 2006
Hi

I am Anwarul Abbasi, i have managed to get some questions of the recent CDAC (all India) entrance paper of DESD, it was held on 20.08.2006, and here they are:

Sections A ( C programming) Total Question 35
Sections B ( Digital, Mup, Electrical, Networking) Total Question 35
Sections C (Apittute) Total Question 30

SECTION A

1. What is the output of
main()
{
int a=3,b=5,c=50;
a=b==c;
printf(“a-%d\n”,a);
}
Ans: a=0

2. what is the output of
main()
{
int x=4;
x<<1;
printf(“%d”,x)
}
Ans: 8

3.Arrays are preffered over link list while?
Ans: Accessing elements.

4. The getch() library function returns:
Ans: ans Displays a character on the screen when any key is pressed.

SECTION B

1. Consider the boolean expression x’yz’+x’y’z+x(y+z) and give its POS.
Ans: NA

2. The logic Expression Y=Em(0,3,6,7,10,12,15) is equivalent to.
Ans: NA

3. The number of 43 in 2’s complement is
Ans: 00101011

4. The process to process delivery of the entire message is the responsibilty of___________
Ans: Transport Layer

5. The IP is ____________ protocol
Ans: Reliable and connection oriented

6. The ____________ sub layer is responsible for the operation of CSMA/CD access method in framing
Ans: MAC

7. Gigabit ethernet has a data rate of _________ Mbps
Ans: NA

SECTION C

Analogies:

1. Mansard: Roof::
Ans: Dormer: window

2. Curatot:painting::
Ans: Archvist:manuscript

Antonyms:

1. Motile
Ans: NA

2. Forge

If you have questions, please ask below

2 Comments


  1. parush says:

    i am very desprite in doing cdac so get me previous papers of cdac banglore and cdac pune

  2. parush says:

    plz get me previous cdac papers

Leave a Reply

If you have any questions headover to our forums

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>