ONGC Graduate Trainee General Awareness Sample Questions | ONGC Graduate Trainee Sample Papers

ONGC Graduate Trainee Sample Paper 2010 (General Awareness)

1.Women20-20 world Championship was Won By
(D) India

2. Who is the Chairperson of Identification Authority of India (UIA)?
(A) Dr. M. S. Swaminathan
(B) Nandan Nilekani
(C) B. Shreedharan
(D) M. N. Buch

3. Who won the 2009 Wimbledon ?
(A) Pete Samptas
(B) Rafael Nadal
(C) Roger Federer
(d) John McEnroe

4. Which country has the largest Rail Network in the World?
(B) U. K.
(D) U.S.A.

5. Who is the Union Law Minister of India?

(A) Sharad Pawar
(B) Kapil Sibbal
(C) Verrappa Moily
(D) Hansraj Bharadwaj

6. The Birthday of Late Sarvepalli Radhakrishnan, ‘President of India’, is celebrated as?

(A)Lawyer’s Day
(B)Teacher’s Day
(C)Children’s Day
(D)Father’s Day

7. Tirupati is in?

(A) Andhra Pradesh
(B) Karnatalca
(C) Tamil Nadu
(D) MP

8. Kanha National Park is situated in which State ?
(A) Andhra Pradesh
(B) Karnatalca
(C) Tamil Nadu
(D) MP

9. River Narmada originates from?
(A) Bhedaghat
(B) Amarkantak
(C) Dindori
(D) Allahabad

10. Gandhiji started Dandi March in 1930

(A) Against atrocities committed on Harijarts
(B) Against imposition of Salt Tax
(C) Against the commencement of Communal Riot
(D) Against prohibition on Indian’s participating in elections

11. Who is the author of “My Experiments with Truth”?
(B) Tagore
(C) Gandhi
(D) Jinnah

12. NASA refers to
(A) National Aeronautics and Space Administration
(B) North Atlantic Space Agency
(C) North Airbase and Space Agency
(D) None of the above

13. I.S.O. 9000 is a?

(A) Quality Standard Mark
(B) Space Project
(C) Trade Technique
(d) None of these

14. Who among the following made a film on Mahatma Gandhi?
(A) Aparna Sen
(B) ShyamBenegal
(C) James Ivory
(d) Richard Attenborough

15. ‘Law Day’ is observed on

(A) 26th January
(B) 15th August
(C) 26th May
(d) 26th November

16. Which is the longest sea bridge in the country?
(A) Vidyasagar Sew, Kolkata
(B) Bandra-Worli Sea Link,Mumbai
(C) Bhakra-Nangal Project
(D) None of these

17. Dr. Rajendra Pachauri is a/an?
(A) Banker
(B) Industrialist
(C) Environmentalist
(D) Scientist

18. Who is the author of ‘Discovery of India’?

(A) Jawaharlal Nehru
(B) Mahatma Gandhi
(C) Sarojini Naidu
(D) Indira Gandhi

19. D.N.A. refers to?

(A)Di-oxyribo Nucleic Acid
(B)Di-oxide Nucleic Acid
(C)Different Nucleic Acid
(D) None of these.

20. S.M.S. is?

(A)Short Messaging Sequence
(B)Short Messaging Service
(C)Short Manageable Service
(D)Short and Medium Service

21. Padma Bhushan Award is?
(A) Gallantry Award
(B) Bravery Award
(C) Civilian Award
(d), Literary Award

22. Which city is known as the ‘City of Joy’?
(B) Mumbai
(D) Chennai

23. Who won the ASHES Cricket Test Series held in year 2009?
(D) None of these

24. Who appoints a Judge of a High Court?
(A) Governor
(B) Chief Minister
(C) President of i
(D) Chief Justice of India

25. Which of these animals is not shown in the National Emblem of India?
(B) Horse
(D) Elephant

26. Which is the Mother State of Chhattisgarh?
(A) Bihar
(B) Uttar Pradesh
(C) Uttarakhand
(D) Madhya Pradesh

27. Who won the men’s 100 m. final race at the recently held 2009 IAAF Athletics World Championship in Berlin?
(A) Tyson Gay of America
(B) Usain Bolt of Jamaica
(C) Asafa Powell of Jamaica
(D) Yang Yon Eun of South Korea

28. The Finance Minister has pro posed replacement of the Income Tax Act by?
(A) The Finance Act, 2008
(B) The Direct Tax Act
(C) The Indian Taxation Code
(D) The Direct Taxes Code
(D) Indore

29. The Earth rotates around an axis pointing towards
(A) the moon
(B) the pole star
(C) the sun
(D) Venus

30. Which one of the following aptly describes the generalised shape of the continents?
(B) Hexagonal
(D) Triangular

31.An Air India plane recently crashed at …….. Airport
(A) Mumbai
(B) Kolkata
(C) Mangalore
(D) Srinagar

32.Vikas Krishnan was in news Recently. He is a ?
(A) Boxer
(B) Writer
(C)Music Director
(D) Head of VIKAS NGO

33. During 1994-2007 grean house gas Emissions in India Fell By
(A) 25 percent
(B) 30 percent
(C) 35 percent
(D) 40 percent

34.First European Country to Ban Burqua is ?

(A) Belgium
(B) France
(C) UK
(D) Germany

1 A 2 B 3 C 4 D 5 C 6 B 7 A 8 D 9 B 10 B 11 C 12 A 13 A 14 D 15 D 16 B 17 C 18 A 19 A 20 B 21 C 22 C 23 B 24 C 25 D 26 D 27 B 28 D 29 B 30 D 31 C 32 A 33 B 34 A

If you have questions, please ask below


  1. NILESH SHARMA says:

    I want to know that which type of questions related to general awareness mostly asked??

  2. dora venkatesh says:

    i want to ongc question papers

Leave a Reply

If you have any questions headover to our forums

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>