WIPRO Placement Paper Pattern

Wipro Sample Paper

Q1. Two bodies changed from p1v1 to p2v2 state in two ways. The heat supplied is delta Q and work done is delta W Then what is constant in these two processes

(a) delta q
(b) delta w
(c) delta q + delta w
(d) delta q – delta w

Ans. (d)

Q2. _______ have same atomic number and same mass number are

(a) Isotopes
(b) Isotones
(c) Isomers
(d) Isobars

Ans. (c)

Q3. When a free electron is placed in a plane of electro magnetic then it moves in

(a) in the direction of the electric field
(b) in the direction of magnetic field
(c) of propagation of wave
(d) of the plane containing magnetic field and propagation direction.

Q4. Name the phenomena in which one proton is jumped from one isomer to another isomer to create two different elements

(a) functional isomerisim
(b) sterio merisim
(c) tauto merisim
(d) penta merisim

Ans. (c)

Q5. In the below compounds which one has 40% C ,6.7% H and 53.3 % O what is its empherical formula

(a) CHO
(b) CH2
(c) C2H2O2
(d) C2H3O2

Ans: (b)

Q6. X rays are coming from X ray tube, the wavelength is _______ a certain wavelength/s

(a) below
(b) above
(c) inbetween
(d) out of

Ans. (c)

Q7. In a triode valve in order to increase the saturation current what has to be done

(a) increase plate voltage
(b) reduce distance between grid and plate
(c) increase cathode potential
(d) reduce grid potential

Ans. (d )

Q8. Seven different toys are distributed among 3 children how many different ways are possible?

(a) 7C3
(b) 7P3
(c) 3 7
(d) 7 3

Ans. (c)

Q9. A, B ans C are three speakers. They have to speak randomly along with another 5 speakers in a function.A has to speak before B and B has to speak before C. What is the probability.

Ans. 1/6

Q10. If dy = (secx + ytanx)dx, Then the curve is

(a) x = ycosx
(b) x = ysinx
(c) x = ytanx
(d) x = ysecx

Ans. (a)

Q11. Two series are 16,21,26…. and 17,21,25…..What is the sum of first hundred common numbers

(a) 101100
(b) 110100
(c) 101110
(d) 110101

Ans. (a)

Q12. There are two sections in a question paper each contain five questions. A students has to answer 6 questions.Maximum no. of questions that can be answered from any section is 4. How many ways he can attempt the paper?

(a) 50
(b) 100
(c) 120
(d) 200

Ans. (d)

Q13. a and b are two numbers selected randomly from 1,2,3…. 25 what is the probability of a and b are not equal.

(a) 1/25
(b) 24/25
(c) 13/25
(d) 2/25

Ans. (b)

Q14. The sum of the series 1 + 1(1+1/n) + 3(1+1/n)2 + ….. is equal to?

Ans. n2

Q15. Two circles of different radii intersects each other what is the maximum no of intersections

(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3

Ans. (c)

Q16. If x= sin-1(t), y = log(1-t2), find d2y/dx2 when t=1/2

(a) 1
(b) 0
(c) -8/3
(d) -2/3

Ans. (c)

Q17. If x approaches infinity , then (òex dx )/( òe2xdx) is ?
(a) 1
(b) 0
(c) -1
(d) 2

Ans. (a)

Q18. If f(x)=1-cos(1-cosx)/x4 is continuos at f(0) then what is x

(a) 1
(b) 0
(c) 1/4
(d) -1/4

Ans. (c)

Q19. For the word SURITI, if you arrange the letters in dictionary order then what is its rank?

(a) 234
(b) 235
(c) 236
(d) 237

Ans. (c)

Q20. Period of sin ((2t + 3) / 6 pi)

(a) 6pi
(b) 6pi2
(c) 3pi

Ans. (b)

Q21 – Q23. Four questions given on the below data

X,Yand Z are senior engineers. A,B,C,D are junior engineers. Company wants to select 4 enginers. Two will be senior and two will be juniors. The company wants these engineers to work in the most productive way so they respect each person’s likes/dislikes.

Y is not friends with A

Z is not friends with C

B is not friends with A

If B is selected then who will be the remaining 4 members ?

If C is selected, Z and ___ cannot be selected?

D is always selected if ___ is selected?

Q24. A speaks truth 70% of the times, B speaks truth 80% of the times.What is the probability that both are contradicting each other is ?

Q25. ò((2x-3)/((x2 +x+1)2 )dx is ?

Q26. Ram starts from A walking 2 km North and turns right and walks 4 km and turns right again and walks 4 km and turns right again and walks 4 km and meets Radha at Bwalking in the opposite direction to Ram .
a) Which direction does Ram walk after the first turn?

b) Distance between A and B

Q27. If the equation x2 – 3x + a = 0 has the roots (0,1) then value of a is ?

Q28. A and B’s temperature are 10°c and 20°c having same surface , then their ratio of rate of emmisions is ?

Q29. An atomic particle exists and has a particlular decay rate . It is in a train . When the train moves, a person observes for whether the decay rate

(a) increases
(b) decreases
(c) depend on the directions of movement of train

Q30. Which of the following exchanges positive ions

(b) nh2-
(c) ch2

Ans. (b)

Q31. After execution of CMP, a instruction in Intel 8085 microprocessor

(a) ZF is set and CY is reset.
(b) ZF is set CY is unchanged
(c) ZF is reset, CY is set
(d) ZF is reset , CY is unchanged .

Ans. ZF is set and CY is reset

Q32. The best tool for editing a graphic image is ?

Q33. Network scheme defines
a.)one to one
b.) many to many
c.) one to ,many ?

Q34. A person wants to measures the length of a rod.First he measures with standing ideally then he maeasures by moving parrel to the rod

(a)the length will decrease in second case
(b)length will be same
(c) length will increse in the second case.

Q35. One U-230 nucleus is placed in a train moving by velocity emiting alpha rays .When the train is at rest the distance between nucleus and alpha particle is x . One passenger is observing the particle . When the train is moving what is the distance between particle and nucleus ?

(a) x
(b) x + vt
(c) x – vt

Q36. What is the resulting solution when benzene and toluene are mixed ?

Q37. If the word FADENCOMT equals 345687921 then What is FEAT

Find representation of 2998

Q38. Given 10 alphabets out of which 5 are to be chosen. How many words can be made with atleast one repetition.

Q39. Arrange by acidic values : phenol, nitrotolouene and o-cresol?

Q40. Find sum of 3 + 5/(1+22) + 7/(1 + 22 + 32) + ……

Ans. 3n/(1 + n)

If you have questions, please ask below


  1. basant soni says:

    hello sir i’m basant persuing B.Tech 3th year so ;
    i want to know the total information about company placement round with every round information

  2. DipteshBhattacharjee says:

    I wanna get the model placement paper for practice to crack the interview ..can I?

Leave a Reply

If you have any questions headover to our forums

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>